Aktualności

Postne śledzie smakują dzisiaj najlepiej

  • 28-02-2017
Dzisiaj 28 luty czyli „śledzik” i dlatego Restauracja Gościniec w Rzeszowie zaprasza na śledzika tradycyjnego z cebulką.

Smaki dla pań w pałacowych wnętrzach

  • 27-02-2017
Pałac Polanka w Krośnie zaprasza na dwie wyjątkowe imprez w dwa piątki: 3 marca oraz 10 marca br.

Radek zaśpiewa w Jorguli

  • 26-02-2017
W piątek, 10 marca br., w Karczmie Jorgula w Nowej Dębie odbędzie się kameralny koncert Janusza Radka.

Kresowe Niedzielne Ostatki

  • 24-02-2017
W niedzielę, 26 lutego br., w Restauracji Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) przygotowano ciekawe menu na niedzielę ostatkową.

Czas pączków nastał

  • 23-02-2017
Tłusty Czwartek to staropolski zwyczaj i tradycja pieczenia oraz zjadania pączków, faworków (zwanych też chrustami), a także róż karnawałowych (to już rzadziej).

Pączki Pod Semaforem

  • 22-02-2017
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa zaprasza 23 lutego br. przez cały dzień trwania Tłustego Czwartku na smażone na miejscu pączki.

Książę karnawału

  • 21-02-2017
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „Iza” Izabela Szczęch w Rzeszowie proponuje na ostatki pieczone, a nie smażone faworki.

Znakomite i Podkarpackie

  • 19-02-2017
W uruchomionym przez Stowarzyszenie „Pro Carpathia” sklepie internetowym duże zainteresowanie wzbudza konfitura z płatków róży.

Kulinarne święto w Dubiecku

  • 19-02-2017
Janusz Pyra - Szef Kuchni i Ambasador Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki - w każdą niedzielę poleca coś wyjątkowego.

Niedzielny Festiwal Drobiu i Ryb

  • 18-02-2017
W Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) przez całą niedzielę trwa Festiwal Drobiu i Ryb.
1  «««  98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION