Postne śledzie smakują dzisiaj najlepiej
Dzisiaj 28 luty czyli „śledzik” i dlatego Restauracja Gościniec w Rzeszowie zaprasza na śledzika tradycyjnego z cebulką.
Smaki dla pań w pałacowych wnętrzach
Pałac Polanka w Krośnie zaprasza na dwie wyjątkowe imprez w dwa piątki: 3 marca oraz 10 marca br.
W piątek, 10 marca br., w Karczmie Jorgula w Nowej Dębie odbędzie się kameralny koncert Janusza Radka.
Kresowe Niedzielne Ostatki
W niedzielę, 26 lutego br., w Restauracji Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) przygotowano ciekawe menu na niedzielę ostatkową.
Tłusty Czwartek to staropolski zwyczaj i tradycja pieczenia oraz zjadania pączków, faworków (zwanych też chrustami), a także róż karnawałowych (to już rzadziej).
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa zaprasza 23 lutego br. przez cały dzień trwania Tłustego Czwartku na smażone na miejscu pączki.
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „Iza” Izabela Szczęch w Rzeszowie proponuje na ostatki pieczone, a nie smażone faworki.
W uruchomionym przez Stowarzyszenie „Pro Carpathia” sklepie internetowym duże zainteresowanie wzbudza konfitura z płatków róży.
Kulinarne święto w Dubiecku
Janusz Pyra - Szef Kuchni i Ambasador Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki - w każdą niedzielę poleca coś wyjątkowego.
Niedzielny Festiwal Drobiu i Ryb
W Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) przez całą niedzielę trwa Festiwal Drobiu i Ryb.