Aktualności

Niedzielny Festiwal Drobiu i Ryb

  • 18-02-2017

Pstrąg pieczony, dorsz atlantycki smażony, a może łosoś pieczony w cieście francuskim? Do wyboru także podudzia z kurczaka pieczone w sosie BBQ, golonka z indyka lub pół kaczki pieczonej. Tak krótko mówiąc wygląda niedzielne menu przygotowane przez Andrzeja Węgierka, Szefa Kuchni w Restauracji Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów).

 

A w karcie jadłospisu w szczegółach znajdziecie:

– pstrąg pieczony z pietruszką i masłem czosnkowym z dodatkiem frytek belgijskich i surówki z kiszonej kapusty (21 zł),

– dorsz atlantycki smażony podany w towarzystwie warzyw z wody i zapiekanki ziemniaczanej (23 zł),

– łosoś pieczony w cieście francuskim podany na szpinaku z dodatkiem koziego sera  (26 zł),

– podudzia z kurczaka pieczone w sosie BBQ podane z talarkami ziemniaczanymi i surówką z kapusty pekińskiej (20 zł),

– golonka z indyka długo pieczona w warzywach korzennych podana z ziemniakami puree i surówką z czerwonej kapusty (24 zł),

– pół kaczki pieczonej w jabłkach i miodzie lubaczowskim podane z kaszą gryczaną i buraczkami na ciepło (36 zł).

 

Restauracja czynna w godz. 12.00-20.00, rezerwacja stolików tel. +48 500 738 500.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION