Czy wiesz, że tradycyjna bryndza kozia jest wyrobem, który już w 2005 roku został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych?
Śmiało można powiedzieć, że jest to jeden z najbardziej znanych serów w obszarach podgórskich.
Proziaki, inaczej placki na sodzie, to produkt tradycyjny. Pieczywo znane jest w całym regionie już od ponad 150 lat!
Metoda tłoczenia na zimno
Metoda tłoczenia na zimno jest najstarszym naturalnym sposobem na pozyskanie oleju.
Apifitoterapia - korzyści z połączenia miodu i ziół
Rekrutacja na szkolenie „Apifitoterapia - korzyści z połączenia miodu i ziół” będzie aktywna od czwartku, 24 września br. do poniedziałku 28 września br. Zapraszamy pszczelarzy, producentów ziół i przetwórców z terenu województwa podkarpackiego.
Powidła śliwkowe - Orzech Przetwory Owocowo-warzywne
Przyjemna lektura na wakacje - bieszczadzkie legendy dla dzieci
E-sklep Podkarpackie Smaki to ponad 500 produktów tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych. Do tej liczby pochodzących wyłącznie z naszego regionu wyrobów od jakiegoś czasy dołączyliśmy książki.
„Klawisze” czyli ciasteczka domowe z Baszpol-u tańsze
Jedni się śmieją z potanienia musztardy, a my – ekipa e-sklepu Podkarpackie Smaki – głośno mówimy, że najsmaczniejsze, ręcznie wykonane ciasteczka z piekarni w Grzegorzówce koło Dylągówki są tańsze. Na jednym półkilogramowym opakowaniu – dzięki zmianie stawki VAT – zaoszczędzicie całe 49 groszy.
Ponad 5 kg wędlin w paczce!
E-sklep Podkarpackie Smaki działa już ponad trzy lata, w jego ofercie znajdziecie wyłącznie wyroby z małych i średnich, rodzinnych firm z terenu Podkarpackiego. Są wyśmienite wędliny, sery, chleby, ciastka, susze i inne wspaniałości, ba nawet podkarpackie kosmetyki. I zawsze zachęcamy do ich spróbowania, przetestowania. A szczególnie z taką pakę, zestaw ponad 5 kg wyśmienitych wędlin, za jednym strzałem!
Kiełbasa grillowa z serową glazurą – po upieczeniu
Kiełbasa grillowa z serem – wymarzony wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki.
Z miłości do miasta, dobrego smaku i aromatu
Kawa w Podkarpackiem z oczywistych powodów nie rośnie, ale jest tutaj sprowadzana i na miejscu w lokalnych palarniach wypalana, a także robione są z jej różnych gatunków różne – często bardzo oryginalne - mieszanki.