Wyroby piekarnicze i cukiernicze

Kołacz III

Przepis: Alina Baj, Ustrzyki Dolne


Składniki: ciasto: pół kg mąki, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka soli, 2 jajka


Wykonanie: Ciasto zrobić tak, jak na pierogi (na wodzie lub mleku), rozwałkować na okrągło do około 1 cm grubości. Farsz zrobić jak na pierogi ruskie lub z kapustą z grzybami, albo na słodko z białym serem. Zawijamy jak poprzednio i wkładamy do pieca 45 min.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION