Wyroby piekarnicze i cukiernicze

Kołacz I

Przepis: Marianna Jara, Hrabowiec


Składniki: półtora kg maki, pół kg drożdży, pół kg cukru, 40 jajek, 1łyżka soli, 1 litr wody, 1 litr mleka, 200 g masła


Wykonanie: Ciasto wykonać tak jak na korowaj, następnie zrobić długie wałeczki, z których upleść długi warkocz i połączyć w koło. Następnie włożyć do pieca i wypiekać ok. półtorej godziny.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION