Wyroby piekarnicze i cukiernicze

Knysze

Przepis: Danuta Wawryszczuk, Jałowe (gmina Ustrzyki Dolne)


Składniki:
ciasto: 4 szklanki mąki, 1 szklanka zsiadłego mleka, 1 łyżka sody oczyszczonej, szczypta soli
farsz: 1 szklanka kaszy gryczanej, 1 cebula, 20 dag twarogu, sól, pieprz
Wykonanie: Ciasto zrobić, jak na pierogi. Rozwałkować, wykrawać kółka, napełnić, sklejać. Piec pierogi na głębokim tłuszczu.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION