KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 23 Maja 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dania i potrawy

Kotlety ziemniaczane z serem

Składniki: 30 dag ugotowanych ziemniaków, 10 dag sera twarogowego, 1 jajko, sól, pieprz, majeranek do smaku, łyżka mąki, łyżka tartej bułki, olej do smażenia

Wykonanie: Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynę razem z serem. Wymieszać z jajkiem i przyprawić masę do smaku solą, odrobiną pieprzu, majeranku, wsypać mąkę i wymieszać. Masę podzielić na 4 części , uformować podłużne kotleciki, otoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z drobno startą surówką z marchwi i jabłka.

Przepis: Koła Gospodyń Wiejskich z gmin: Solina, Baligród, Cisna, Olszanica, Lesko, Uherce Mineralne
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION