Dania i potrawy

Kotlety ziemniaczane z serem

Składniki: 30 dag ugotowanych ziemniaków, 10 dag sera twarogowego, 1 jajko, sól, pieprz, majeranek do smaku, łyżka mąki, łyżka tartej bułki, olej do smażenia

Wykonanie: Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynę razem z serem. Wymieszać z jajkiem i przyprawić masę do smaku solą, odrobiną pieprzu, majeranku, wsypać mąkę i wymieszać. Masę podzielić na 4 części , uformować podłużne kotleciki, otoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z drobno startą surówką z marchwi i jabłka.

Przepis: Koła Gospodyń Wiejskich z gmin: Solina, Baligród, Cisna, Olszanica, Lesko, Uherce Mineralne
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION