Dania i potrawy

Zupa grochowa

Składniki: pół litra grochu, 1 ziemniak, ząbek czosnku


Wykonanie: Groch polny, opłukany gotować z jarzynami; w połowie gotowania dodać pokrojone sparzone ziemniaki i trochę czosnku. Gdy groch będzie miękki, wyjąć pietruszkę, przetrzeć przez sito, jeżeli jest za gęsty, podlać wodą, posolić do smaku, dać zasmażkę na słoninie, albo samej słoniny topionej. Można też dodać wędzonkę krojoną w kostkę lub kiełbasę.


Przepis: Markowa

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION