Dania i potrawy

Zupa galicyjska „warianka”

Składniki i wykonanie: 1 kg buraków czerwonych zagotować - dodać kwas z kapusty (tzw. war) ilość wg smaku. Na 5l wywaru dodać 4 łyżki mąki rozmąconej w 0,5l zimnej wody. Zalać i zagotować na wolnym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem.


Przepis: Koła Gospodyń Wiejskich z gmin: Solina, Baligród, Cisna, Olszanica, Lesko, Uherce Mineralne

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION