Dania i potrawy

Zupa dyniowa

Składniki: 1 średnia dynia, 1 litr mleka, 300 g mąki, 1 jajko, pół łyżki soli


Wykonanie:1 średnia dynię obrać ze skórki, wyjąć łyżką pestki. Pokroić dynię w kostkę i ugotować w małej ilości wody. Oddzielnie ugotować na wodzie zacierkę, dodać do niej mleka i przetarta przez sitko dynię, doprawić solą. Zupa ma być gęsta.


Przepis: Huzele (gmina Lesko)

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION