Dania i potrawy

Ryba po starzawsku

Wykonanie: Do rondla wrzucić na dno margarynę lub wlać olej, następnie położyć warstwę cebuli, troszeczkę posolić, na to gęsto poukładać rybę pokrojoną w dzwonki następnie sól, liście, pieprz, słodką paprykę, ziele. Na to ułożyć dość grubo warstwę cebuli. To wszystko zalać śmietaną (najlepiej kwaśną, gęstą) i posypać papryką. Dusić na wolnym ogniu.


Przepis: Elżbieta Wirkijowska Starzawa (gmina Stubno)

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION