Dania i potrawy

Racuszki z dyni

Składniki: 30 dag dyni, 2 szklanki mąki, jajo, ¾ szklanki zsiadłego mleka, łyżeczka sody, olej, sól, cukier puder lub śmietana.


Wykonanie: Obraną dynię zetrzyj na tarce. Dodaj mąkę, sodę, jajko, i mleko. Przypraw i wymieszaj. Nałóż łyżką na rozgrzany tłuszcz i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj polane śmietaną lub posypane cukrem pudrem.


Przepis: Helena Juszkiewicz (Gmina Brzostek)

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION