Dania i potrawy

Polewka (zupa)

Wykonanie: Polewkę robi się z serwatki, z młodszego mleka, które jest słodsze. Gdy serwatka się zagotuje robi się podbitkę ze słodkiej śmietany, dodaje się trochę maki, znowu gotuje. Do zgotowanej śmietany dodaje się jajko i łączy z polewką. Od tej chwili nie gotować aby się nie ścięło. Polewkę podaje się na ciepło. Na polewce gotuje się również kaszę jęczmienną.

Przepis: Koło Gospodyń Wiejskich w Markowej Janina Grad, 37-120 Markowa 1314, tel. 017 226 55 72
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION