Aktualności

Pikle „Made in Kolbuszowa” wyróżnione

  • 06-03-2014
Jeden z produktów Zakładu Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Orzech” z Kolbuszowej został laureatem konkursu „Produkt Na Medal 2013” organizowanym przez dwutygodnik Pani Domu. Pikle z ogórków znalazły się wśród trzech najlepszych w kategorii produktów warzywno-owocowych najwyższej jakości oferowanych przez branżę spożywczą na polskim rynku.

Karpackie wina czekają

  • 06-03-2014
DeliWine&coffee zaprasza w piątek 7 marca br. o godz. 20.00 do Galerii Rzeszów (poziom 0, lokal 130) w Rzeszowie na degustację: wina karpackie kontra wina z najbardziej utytułowanych regionów starego kontynentu.

Stalowowolski od kuchni

  • 05-03-2014
Kulinarne warsztaty dla uczniów realizowane w ramach projektu „Zasmakuj się w Powiecie Stalowowolskim” dobiegły końca.

Jasielskie Spotkania z Podróżnikami

  • 04-03-2014
W czwartek 6 marca br. o godz. 19.00 w Restauracji U Schabińskiej w Jaśle (ul. Floriańska 42) spotkanie z Podróżnikiem. Tym razem gościem będzie Andrzej Ziółkowski, który zabierze uczestników - wstęp wolny - do Papui Zachodniej, na Irian Jaya.

Piwniczkowe spotkania z przygodą

  • 04-03-2014
W piątek 7 marca br. o godz. 18.00 pod takim właśnie hasłem w barze-kawiarnia Piwniczka w Ustrzykach Dolnych (Rynek 17) odbędzie się spotkanie z Hanną Myśliwską i Edwardem Marszałkiem. Pierwsza opowie o trekkingu do stóp Everestu, drugi o leśnych Bieszczadach sprzed lat.

Rok 2014 Rokiem Kolberga

  • 04-03-2014
Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego powierzył Instytutowi Muzyki i Tańca organizację Biura Obchodów Roku Kolberga.

Wiosenna kolekcja szklanej biżuterii w CDS

  • 03-03-2014
Od soboty 1 marca br. w Centrum Dziedzictwa Szkła w Krośnie prezentowana jest nowa kolekcja szklanej biżuterii artystycznej autorstwa Marty Bożek-Pocenty. Kolekcja zatytułowana „Ważki i motyle” inspirowana jest kolorami i klimatem nadchodzącej wiosny. Kolekcja dostępna będzie do końca maja br., a każdy z prezentowanych naszyjników można zakupić.

Przewodnik dla smakujących region

  • 03-03-2014
Stowarzyszenie "Pro Carpathia" wydało przewodnik i mapę po Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki wspierający turystów, dla których ważnym elementem wyboru obszaru do turystycznego zwiedzania jest tradycja kulinarna oraz kultywujące ja miejsca: restauracje, oberże, zajazdy, szynki, gościńce, taberny, bary, kawiarnie i inne tego typu przybytki.

Zakłady mięsne w Jarosławiu i Dębicy w rękach Duńczyków

  • 03-03-2014
Jak donosi portalspozywczy.pl HKScan zawarł umowę sprzedaży 50 proc., czyli wszystkich posiadanych akcji Saturn Nordic Holding duńskiemu Danish Crown A/S, który jest dysponentem pozostałych 50 proc. tej spółki. Z kolei Saturn Nordic Holding AB jest właścicielem wszystkich udziałów w grupie Sokołów SA. w skład której wchodzi siedem zakładów produkcyjnych w Polsce, z czego dwa z obszaru Podkarpackiego: Jarosław i Dębica. O skali produkcji przemysłowej Grupy Sokołów - ma ona potencjał umożliwiający dzienne wyprodukowanie ok. 1200 ton wyrobów mięsnych.

Jadło czyli 300 przepisów kulinarnych

  • 01-03-2014
Wydana przez Starostwo Powiatowe w Krośnie książka „Jadło przepisy kulinarne pogranicza polsko – słowackiego” zawiera 300 recept jak uwarzyć i upiec wspaniałe potrawy z tego obszaru.
1  «««  238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION