Aktualności

Rodzinna masarnia z Nowego Kamienia

  • 14-04-2020
Przygoda Mariusza Ciaka z masarstwem zaczęła się w 1992 r. wraz z rozpoczęciem przez niego pracy w Zakładach Mięsnych w Nisku. Tam też poznał swoją obecną żonę Bożenę, z którą wspólnie utworzyli rodzinny biznes. W domowej kuchni dopracowywali własne technologie na wyrób pasztetów, kaszanek, salcesonów czy boczku. Warunkiem podstawowym w każdym z nich był wysokiej jakości surowiec.

Ona wspomoże naszą odporność zdrowotną

  • 14-04-2020
Działa dobroczynnie na odporność organizmu, zwiększa witalność oraz możliwości fizyczne i intelektualne. Dostępna w e-sklepie: https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/miody/pierzga-swieza-100g

Piekarnia Nawłoka - tropem dobrego chleba

  • 11-04-2020
Rodzinna piekarnia Elżbieta Nawłoka „HELVA” w Rzeszowie ze względu na Święta Wielkanocne zmieniła godzin otwarcia sklepu firmowego przy ul. Reformacka 5.

Krośnieński Ekopierożek rodziny Szelców

  • 11-04-2020
„Pierożek” z Krosna to typowa rodzinna firma założona w 1995 r. przez Marię Szelc - energiczną kobietę, która postanowiła podzielić się z innymi swoimi rodzinnymi przepisami na domowe dania. Niezmiennie od lat wyroby oferowane przez firmę wykonywane są ręcznie na każdym etapie produkcji.

W Górnie z nowymi pomysłami

  • 10-04-2020
Zakład Mięsny Smak-Górno w Górnie, jeszcze pod nazwą „Smak-Eko”, działalność rozpoczął w 1991 r. I od blisko 30 laty prowadzi działalność w zakresie produkcji pełnego asortymentu wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych, drobiowych, garmażeryjnych, a także przetworów mięsnych w słojach, które szczególnie ostatnio stały się szlagierem sprzedażowym w Polsce i za granicą.

Prawdziwy chleb od Kiełtyków

  • 10-04-2020
Śp. Józef Kiełtyka otworzył piekarnię w Łężanach k. Krosna w 1993 r., aby na krośnieński rynek dostarczać tradycyjne pieczywo. Pierwszy piec chlebowy, tradycyjny z szamotki, zbudował z wujem Henrykiem, z zawodu zdunem. Wypiekali chleb wiejski, pszenno-żytni na żytnim kwasie, bez żadnych dodatków, wytwarzany długą, dwufazową metodą.

Restauracja Garden: zamknięta, ale pracuje

  • 09-04-2020
Wprawdzie w związku z pandemią Restauracja The Garden Grille & Bar Rzeszów w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów jest zamknięta, ale jej szef Arkadiusz Pączka, prawdziwy pasjonat swojego fachu, nie próżnuje.

Mobilny sklep w Rzeszowie

  • 09-04-2020
Przy pięknej wiosennej pogodzie, mobilny sklep Podkarpackie Smaki odwiedza kolejne rzeszowskie osiedla.

Legendarna kiełbasa z Markowej

  • 09-04-2020
Od początku działalności w 1989 r. Zakład Uboju i Przerobu Mięsa w Markowej jest przedsiębiorstwem rodzinnym, w którym skutecznie udało się połączyć tradycję z nowoczesnością.

Paczki zapakowane

  • 09-04-2020
Ostatnie paczki wypełnione najlepszymi produktami spożywczymi „made in Podkarpackie” wyjechały pocztą kurierską do naszych klientów.
1  «««  8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION