Nominacje przygotowane

We wtorek 25 lutego br. o godz. 10.00 w sali audytoryjnej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie odbędzie się ceremonia wręczenia Nominacji Wojewódzkich do Konkursu AGRO POLSKA, którego organizatorem są Międzynarodowe Targi Rzeszowskie.
Na liście podkarpackich producentów nominowanych do tegorocznej edycji znaleźli się członkowie Klastra Podkarpackie Smaki: Zakład Piekarniczo-Cukierniczy „IZA” Izabela Szczęch z Rzeszowa, Zakład Mięsny „Jasiołka” z Dukli, Zakład Mięsny Smak-Górno z Górna oraz Zajazd Gościniec z Rzeszowa. Wypatrzyliśmy także uczestnika Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki czyli Willę Łuka z Wetliny, producenta m.in. fenomenalnych wędlin, a także jedynego bieszczadzkiego wyrobu na Liście Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi – boczku z Wetliny.
Pozostałe firmy to: Hypiak z Oleszyc, PPM Taurus z Pilzna, Trafunek Bis z Dębowca, Gospoda u Wiedźmy Pilzno-Lipiny, Cukiernia Ciacho z Brzozowa, Zagroda Garncarska z Medyni Głogowskiej, Piekarnia Kopacz z Krosna oraz Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Vortumnus”.
Głównym celem tego przedsięwzięcia jest wyróżnienie i promocja wysokiej jakości produktów z branży rolno-spożywczej odznaczających się szczególnymi walorami jakościowymi, które są wytworzone na terenie województwa podkarpackiego.