Aktualności

O serach – także podkarpackich – w Krakowie

  • 17-02-2014
W czwartek 20 lutego br. o godz. 19.00 w Krako Slow Wines w Krakowie (ul. Lipowa 6F) spotkanie z cyklu „Podwieczorek na dwa kieliszki” Mariusza Kapczyńskiego. Tym razem ze znawcą serów dojrzewających Gienem Mientkiewiczem. Wywiad z twórcą pojęcia „serów zagrodowych”, a ponadto degustacja win z kolekcji własnej i serów powstałych w Gospodarstwie Ekologicznym „Kozia Łąka” (www.serylomnickie.pl) i Rodzinnego Gospodarstwa Ekologicznego „Figa” Waldemara i Tomasza Maziejuków z Mszany, członka Klastra Podkarpackie Smaki (www.serykozie.pl). Będzie także możliwość ich zakupu, a wejściówka na imprezę kosztuje 30 zł.
Gieno Mientkiewicz będzie gościem także w piątek 21 lutego br., w ramach warsztatów serowarskich. Rozpoczną się one o godz. 18.00 w winebarze. Warsztaty wzbogacą wiedzę i umiejętności w zakresie robienia oraz degustowania serów dojrzewających – poza wartościowymi teorią i doświadczeniem, każdy uczestnik wyniesie z nich zrobiony przez siebie ser. Bilety na spotkanie to wydatek 250 zł.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION