KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 22 Października 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Aktualności

Kiełbasa grillowa z serową glazurą – po upieczeniu

  • 02-07-2020

Kiełbasa grillowa z serem – wymarzony wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki. To wyjątkowo smaczna propozycja na weekendy w gronie rodzinnym przy ognisku lub grillu. Wyrabiana jest w Zakładzie Masarskim CIAK i Synowie Wyroby Tradycyjne we wsi Nowy Kamień (gm. Kamień).

Zawartość w masie mięsnej sera daje po upieczeniu/usmażeniu kiełbasy ciekawe efekty smakowe. Ale najpierw należy delikatnie naciąć skórkę kiełbasy z wszystkich stron. W czasie procesu pieczenia na ogniu niewielkie ilości sera wypływają na zewnątrz tworząc – trzeba ja obracać systematycznie – serową „glazurę”. Wierzcie mi – kilogram na dwóch smakoszy to akurat, na więcej osób już brakuje.

Wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki: https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/przetwory-miesne-i-wedliny/kiebasa-gilowa-z-serem


BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION