Aktualności

Kiełbasa grillowa z serową glazurą – po upieczeniu

  • 02-07-2020

Kiełbasa grillowa z serem – wymarzony wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki. To wyjątkowo smaczna propozycja na weekendy w gronie rodzinnym przy ognisku lub grillu. Wyrabiana jest w Zakładzie Masarskim CIAK i Synowie Wyroby Tradycyjne we wsi Nowy Kamień (gm. Kamień).

Zawartość w masie mięsnej sera daje po upieczeniu/usmażeniu kiełbasy ciekawe efekty smakowe. Ale najpierw należy delikatnie naciąć skórkę kiełbasy z wszystkich stron. W czasie procesu pieczenia na ogniu niewielkie ilości sera wypływają na zewnątrz tworząc – trzeba ja obracać systematycznie – serową „glazurę”. Wierzcie mi – kilogram na dwóch smakoszy to akurat, na więcej osób już brakuje.

Wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki: https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/przetwory-miesne-i-wedliny/kiebasa-gilowa-z-serem


BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION