Kiełbasa grillowa z serem – wymarzony wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki:
Prezentujemy wyjątkowo smaczną propozycję na weekendy w gronie rodzinnym przy ognisku lub grillu. To wyrób z Zakładu Masarskiego CIAK i Synowie Wyroby Tradycyjne ze wsi Nowy Kamień (gm. Kamień). Zawartość w masie mięsnej sera daje po upieczeniu kiełbasy ciekawe efekty smakowe. Najpierw należy delikatnie naciąć skórkę kiełbasy z wszystkich stron. W czasie procesu pieczenia na ogniu niewielkie ilości sera wypływają na zewnątrz tworząc – trzeba ja obracać systematycznie – serową „glazurę”. Wierzcie mi – kilogram na dwóch smakoszy to akurat, na więcej osób już brakuje.
https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/przetwory-miesne-i-wedliny/kiebasa-gilowa-z-serem