KALENDARZ IMPREZ

, 25 Sierpnia 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Aktualności

Krzysztof Kowalski w finale Junior Culinary Cap

  • 31-01-2019
Krzysztof Kowalski i Beata Łuka z ZSzG w Rzeszowie
Krzysztof Kowalski i Beata Łuka z...
Łosoś „ni z gruszki ni z pietruszki”
Łosoś „ni z gruszki ni z...

W finale drugiej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap znalazł się Krzysztof Kowalski, uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie, który w ubiegłym roku zdobył I miejsce na konkursie.

 

Z nadesłanych zgłoszeń wybrano 19 propozycji, które spełniały wszystkie wymogi regulaminowe oraz reprezentowały odpowiednio wysoki poziom wizualny, jak i merytoryczny. W tej grupie znalazło się dwóch uczestników z Podkarpackiego Daniel Czaja z Mielca i Krzysztof Kowalski z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie. Z 19-tki wyłoniono ostatecznie 8 finalistów. Wśród nich znalazło się także miejsce dla Krzysztofa Kowalskiego, który 6 lutego br. stanie przed ostatecznym egzaminem w Hotelu Kongresowym Centrum Biznesu w Kielcach.

Danie, którym będzie bronił tytułu nazywa się łosoś „ni z gruszki ni z pietruszki”. Do jego przygotowania użyte zostaną produkty z naszego województwa: ekologiczny miód spadziowy oraz podkarpacki dżem dereniowy. Opiekunem Krzysztofa Kowalskiego z ramienia ZSG jest kierownik warsztatów szkolnych Beata Łuka.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION