Aktualności

Krzysztof Kowalski w finale Junior Culinary Cap

  • 31-01-2019
Krzysztof Kowalski i Beata Łuka z ZSzG w Rzeszowie
Krzysztof Kowalski i Beata Łuka z...
Łosoś „ni z gruszki ni z pietruszki”
Łosoś „ni z gruszki ni z...

W finale drugiej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap znalazł się Krzysztof Kowalski, uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie, który w ubiegłym roku zdobył I miejsce na konkursie.

 

Z nadesłanych zgłoszeń wybrano 19 propozycji, które spełniały wszystkie wymogi regulaminowe oraz reprezentowały odpowiednio wysoki poziom wizualny, jak i merytoryczny. W tej grupie znalazło się dwóch uczestników z Podkarpackiego Daniel Czaja z Mielca i Krzysztof Kowalski z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie. Z 19-tki wyłoniono ostatecznie 8 finalistów. Wśród nich znalazło się także miejsce dla Krzysztofa Kowalskiego, który 6 lutego br. stanie przed ostatecznym egzaminem w Hotelu Kongresowym Centrum Biznesu w Kielcach.

Danie, którym będzie bronił tytułu nazywa się łosoś „ni z gruszki ni z pietruszki”. Do jego przygotowania użyte zostaną produkty z naszego województwa: ekologiczny miód spadziowy oraz podkarpacki dżem dereniowy. Opiekunem Krzysztofa Kowalskiego z ramienia ZSG jest kierownik warsztatów szkolnych Beata Łuka.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION