W Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów szef kuchni Arkadiusz Pączka do końca stycznia br. zaprasza na pierogi o wyjątkowych, wręcz unikalnych, smakach: buraczane, jajeczne i orzechowe.
Restauracja Garden Grille & Bar w Rzeszowie serwuje smakoszom niecodzienne wersje tego tak tradycyjnego dania w polskiej kuchni.
W lokalu przy ul. Kopisto 1 - w gmachu Galerii Millenium Hall, na I piętrze - czekają pierogi w różnych odsłonach. Po pierwsze „buraczane” czyli takie, do których ciasta w czasie wyrabiania zamiast wody dodano kwas buraczany, a farszem jest smażona kaszanka z kiszoną kapustą (9 sztuk w cenie 27 zł).
Kolejny pomysł to pierogi „jajeczne” z dużą ilością żółtek faszerowane siekanym dorszem z selerem naciowym, delikatnie pikantne (7 sztuk w cenie 27 zł).
I wreszcie pierogi „orzechowe” czyli takie w których na 1 kg ciasta dodano 100 g mielonych orzechów włoskich. Tutaj nadzieniem jest śliwka i bakalie, a całość polano sosem cynamonowym (6 sztuk w cenie 26 zł).