Właściciele zakładu, którymi od lutego 2014 r. są Katarzyna i Grzegorz Schabińscy wracają do tradycji z lat 50. i stawiają na wyrób koniny i wieprzowiny według starych, sprawdzonych receptur byłego zakładu „Jasan” z Jasła. Bazując na doświadczeniu wykwalifikowanych pracowników z wieloletnią praktyką w przetwórstwie mięsnym U Schabińskiej - Wędliny Regionalne promuje smak tradycji szlacheckiej, ale i odświeżają stare receptury.
W stałej ofercie masarni jest 20 rodzajów wyrobów mięsnych i 13 pozycji z koniny, w tym kiełbasa wiejska, kiełbasa belgijska, szynka, kabanosy luksusowe oraz pasztet i pieczeń. Wszystkie wyroby przygotowywane są według starych receptur, wędzone we własnej wędzarni dymem z drewna olchowo-bukowego. Masarnia produkuje również wyselekcjonowane wyroby z mięsa wieprzowego, m.in.: szynkę staropolską, boczek wędzony, golonko pieczone, kaszankę z kaszą jęczmienną, także kaszankę z wątróbką oraz salceson, klops pieczony i pasztet domowy. Flagowym produktem z wieprzowiny jest kiełbasa wiejska, która wytwarzana jest w sposób tradycyjny, bez dodatków „ulepszaczy”. Charakteryzuje się klasycznym szaro-zielonym oczkiem w przekroju, a wszystko zamknięte jest w naturalnej osłonce, co potwierdza m.in. certyfikat IJHARS. Produkty dostarczane są na terenie całego kraju, jak i poza granice Polski.