KALENDARZ IMPREZ

Sobota, 15 Grudnia 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Aktualności

Dobry chleb w papierowej torbie

  • 11-03-2018

Tradycyjny chleb sędziszowski żytni, z najwyższym polskim certyfikatem (od 2014 r.) „Poznaj Dobrą Żywność”, powstaje w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA" w Rzeszowie, członek Klastra Podkarpackie Smaki.

Bez polepszaczy chemicznych, oparty na starej ludowej recepturze. Chleb ten nie zmienił swojego smaku i wyglądu od wieków. Robiony jest na zakwasie, ma swoisty kwaśny aromat i smak oraz chrupiącą, twardą skórkę. Ciasto wyrabiane jest z mąki żytniej, drożdży i serwatki z mleka z dodatkiem ciepłej wody. Wielkie bochny o wadze ok. 2,10 kg pieczone są na liściu kapusty. Termin ważności: 4 dni, ale proszę mi wierzyć jeszcze kilka dni później ma swój dobry smak, chrupiąca skórkę i nie wysycha.

Pasują do niego szczególnie papierowe torebki, dzięki którym mamy mniej plastiku w przyrodzie.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION