To miłe uczucie czytać o podkarpackiej gastronomi tekst pisany w superlatywach. A z tekstu wynika jednoznacznie, że Krosno staje się drugą stolicą kulinarną Podkarpackiego.
Ewa Wagner, redaktor naczelna miesięcznika „Kuchnia. Magazyn dla smakoszy” odwiedziła po raz pierwszy nasz region. Przez trzy dni gościliśmy przedstawicielkę najlepszego w Polsce lifestylowego magazynu kulinarnego.
„Kuchnia” - znana restauratorom, dziennikarzom i blogerom kulinarnym - otworzyła się po raz pierwszy na wielbicieli regionalnej gastronomi odwiedzając Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki. W jej najnowszym numerze - jeszcze dostępny chociaż z trudem w kioskach - krótka relacja z jednodniowej wizyty w Krośnie i odwiedziny markowych restauracji: Wino i Talerzyki, Stare Krosno, Naftaya i Pałac Polanka. Przeczytajcie, bo warto.