Aktualności

Z domowym smakiem

  • 30-05-2017

Mała Wacławówka to niewielki lokalik w samym sercu miasta Rzeszowa (ul. Matejki 11), z kilkoma stolikami, ze skromnym, acz widać, że ręką niewiasty wystrojem czynionym.

 


Restauracja działa tu od kwietnia 2014 r. i - jak twierdzą właściciele - szybko znalazła grono wiernych klientów, przychodzą tu nawet na obiad szefowie kuchni i właściciele innych lokali. Czym więc tak skutecznie kuszą?



Tradycyjną polską, domową kuchnią, pełną smaku, a może też normalnymi cenami. Szczególne uznanie zdobyły ręcznie robione pierogi (ruskie; ze słodką kapustą i serem; z mięsem; z kapustą i pieczarkami; z owocami), własny makaron w domowym rosole, czy placki ziemniaczane ucierane tuż przed usmażeniem.

 


Jadłodajnia ma krótką kartę (bywa tu m.in. karkówka w sosie pieczarkowym, kotlet z piersi z kurczaka, krokiety z kapustą i pieczarkami, placki ziemniaczane ze śmietaną, naleśniki z serem albo z jabłkami), a jej hitem jest schabowy z kością na zasmażanej kapuście, cenione są placki ziemniaczane po węgiersku, z zup żurek z jajkiem i kiełbasą) i pomidorowa. A na koniec obiadu – to już rzadkość - można wypić domowy kompot.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION