Gospodarstwo Agroturystyczne Wilcza Jama w bieszczadzkim Smolniku (gm. Lutowiska) to niezwykłe miejsce na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Właściciele gospodarstwa Anna i Andrzej Pawlakowie stworzyli pewien kanon kuchni myśliwskiej w tym regionie Bieszczadów. Ich karta dań jest nieduża, ale każda z potraw jest dopracowana i najczęściej według własnego pomysłu.
Z przystawkowego menu polecamy soczyście czerwone carpaccio z polędwicy sarny z pesto z czosnku niedźwiedziego, suszonych pomidorów, kurdybanka i pokrzywy. Idealne na pobudzenie apetytu.
Ich specjalność to pieczeń z dzika ze śliwkami i brusznicą z prażoną kaszą gryczaną oraz gulasz z sarny w sosie borowikowym z domowymi kopytkami. Te pozycje od wielu lat cieszą się największym powodzeniem wśród odwiedzających to miejsce miłośników dziczyzny.
I zawsze mają jakiś desernik, w tym wypadku jest to domowy sernik – nie do pogardzenia.
Oprócz karczmy do dyspozycji gości jest również siedem domków z bali ogrzewanych każdy własnym kominkiem.