Aktualności

Wigilijnie u Garncarzy

  • 15-12-2016

Za 9 dni świętować będziemy Boże Narodzenie więc to chyba odpowiedni moment, aby zacząć myśleć o daniach wigilijnych. Można je przygotować samemu, ale można też zamówić u fachowców. W tym roku ofert jest dużo, ale osobom szukającym tradycyjnych potraw wskazujemy Karczmę u Garncarzy w Medyni Głogowskiej. Proponuje ona do wyboru pierogi ruskie (0,75 zł/szt.), pierogi z kapustą i grzybami (0,75 zł/szt.), uszka (0,45 zł/szt.), barszcz czerwony (1 litr za 12 zł) oraz gołąbki z sosem grzybowym (8 zł/szt.).

Zamówienia przyjmują do poniedziałku, 19 grudnia br., codziennie od godz. 12.00 osobiście w Karczmie w Medyni Głogowskiej 382a lub telefoniczne 17 772 68 30.

 

Karczma zaprasza także firmy do zorganizowania spotkania wigilijnego u siebie, w tradycyjnym wnętrzu, ze świąteczną oprawę dekoracyjną karczmy i stołów zastawionych klasycznymi daniami. Specjalnie na tę okazję przygotowany zestaw do tradycyjnych potraw na spotkanie (w cenie 70 zł/osoba) obejmuje barszcz z uszkami, pierogi (ruskie, z kapustą i grzybami), karpia w galarecie, śledzie z chrzanem i cebulą, gołąbki z grzybami i ryżem, makowiec, tradycyjny kulebiak oraz kompot z suszek i grzaniec z wina, a także – opłatek.

Istnieje także możliwość dowozu potraw i kompleksowy serwis spotkania świątecznego, a także odbiór gotowych dań świątecznych. Rezerwacja terminów 539 959 396 lub karczmaugarncarzy@gmail.com.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION