Restauracja Naftaya Hotelu Nafta Krosno (ul. Lwowska 21) zaprasza w niedzielę, 18 grudnia br., w godz. 12.00-16.00 na wyjątkowy, świąteczny brunch dla całej rodziny. Obiad dostępny będzie w postaci szwedzkiego stołu. Będzie to wspólne dzieło duetu młodych kucharzy: Łukasza Karnasiewicza oraz Adriana Boczara.
Co na nim znajdziemy? Z dań pierwszych do wyboru zupa grzybowa na gęsinie lub barszcz czerwony z uszkami. Następne w kolejności będą do smaku: gołąbki w sosie grzybowym, pierogi z kapustą, ruskie oraz niezwykle rzadkie pierogi ze śliwką, a także kapusta z grochem. Z dań rybnych szefowie polecają dla wygodnych filet z łososia, a dla cierpliwych w walce z ościami - filet z karpia.
Na osoby nie traktujące tradycji wigilijnej w kategorii potraw wyłącznie postnych czekać będzie schab ze śliwką i morelą oraz udko z kaczki pieczone w pomarańczach. No i w kategoriach deseru moje ukochane kluski z makiem, a do popitki przez cały czas - pachnący kompot z suszek.
Podstawowa zasada brunchu: płacisz raz i jesz ile chcesz. Cennik: 54 zł/osoba dorosła, 27 zł/dziecko od 7 do 12 lat, dzieci do 6 lat – gratis. Rezerwacja stolików janusz.mikosz@hotel.nafta.pl lub +48 697 886 897.