Aktualności

Gęsina na św. Marcina

  • 07-11-2016

11 listopada to także, poza świętem narodowym, dzień wyjątkowy dla smakoszy. Tego dnia lub w jego okolicach w restauracjach z sezonowymi kartami menu pojawia się specjalna wkładka z gęsiną na królewskim miejscu. To wyjątkowe mięso, ale i niełatwe w obróbce. Radzą sobie z tym dobrzy kucharze. A takim jest Rafał Warda, Szef Kuchni Restauracji Oranżeria – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - w Hotelu Rzeszów (ul. Piłsudskiego 44).

 

Właśnie w piątek, 11 listopada br., na Św. Marcina pojawi się w tej restauracji filet z gęsi z sałatką z cykorii, polentą ziołową i sosem żurawinowo porzeczkowym. Wyjątkowe smaki, wyjątkowe wrażenia – wszystko bezcenne. A w karcie za jedyne 49 zł za porcję.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION