Kolejny niezwykły obiekt zagościł na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Tym razem w „Złotej 50 podkarpackie gastronomii” znalazł się Pałac Polanka w Krośnie, a konkretnie jego restauracja prowadzona autorsko przez Mariusza Zalichtę, Szefa Kuchni.
Po certyfikacji otrzymała ona dokument potwierdzający spełnianie kryterium uczestnictwa w Szlaku dotyczący zarówno poziomu obsługi, standardu wyposażenia obiektu i – najważniejsze – karty dań, która w części czerpie z tradycji regionu (minimum trzy dania).
Co szczególnie polecamy z menu restauracji? Na pewno pierś kaczki na buraczanej kaszy pęczak z karmelizowanym jabłkiem w majeranku i sosem wiśniowym, podobnie jak i pierogi z dziczyzną z warzywami serwowane z sosem rozmarynowym. A dla łasuchów koniecznie czekoladowe ciastko z sorbetem pomarańczowym, gorącym sosem z sezonowych owoców i jadalnym szkłem(!).