Aktualności

W Kolbuszowej kapuściane gotowanie

  • 19-09-2016

W sobotę, 24 września br., w godz. 11.00-14.00 w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej rozpoczną się zajęcia, na które czekają smakosze oraz amatorzy gotowania. Kuchenną bohaterką spotkania będzie kapusta, ponieważ obok ziemniaków, kaszy i grochu jest jednym z podstawowych składników lasowiackich potraw.

W menu na ten dzień znajdzie się lasowiacki bigos, sznycle z kapustą oraz kapuśniaki drożdżowe. Warsztaty poprowadzi Janina Olszowy, wspaniała mistrzyni regionalnych smaków. Koszt udziału: 25 zł/osoba, zapisy tel.: 17 277 12 96 lub sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl.

 

Ostatnie spotkanie z tego cyklu odbędzie się 29 października z planowanym menu: kapusta kwaszona z ziemniakami, naleśniki z kapustą i serem, kulebiak.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION