Podczas imprezy zobaczymy wystawę zwierząt, kiermasz rzemiosła i rękodzieła ludowego, sprzętu rolniczego i ogrodniczego, prezentacje i promocje lokalnych firm, kiermasz roślin ozdobnych i bylin, wystawę żywności ekologicznej oraz prezentacje kulinarne wraz z degustacją potraw regionalnych i tradycyjnych.
W tym roku zorganizowany zostanie po raz trzeci Konkurs „III Podkarpackie Smaki Myśliwskie” w trzech kategoriach:
- „Produkt z dziczyzny (mięso, wędliny i kiełbasy)”,
- „Potrawy z dziczyzny (dania główne, zupy, bigosy, gulasze i przystawki),
- „Napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe),
Konkurs skierowany jest do: kół gospodyń wiejskich, kół łowieckich, szkół, gastronomii, podmiotów rolniczych i osób fizycznych.
Merytorycznie przedsięwzięcie przygotowuje Departament Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem, Oddział Wielofunkcyjnego Rozwoju Wsi i Żywności Wysokiej Jakości.