Aktualności

Duża impreza dla smakoszy

  • 11-09-2015
W Rzeszowie w weekend posmakujemy „Świętomięs 2015” – wydarzenie kulinarne po raz pierwszy organizowane w Rzeszowie. W sobotę i niedzielę (12-13 września br.) na rzeszowskim Rynku odbędzie „Świętomięs 2015”. Przez dwa dni będzie można sporo dowiedzieć o najlepszej polskiej żywności, ale także degustować wyroby i zrobić zakupy.

Dla uczestników przygotowano wiele atrakcji – będą stoiska z produktami, pokazy, porady i konkursy kulinarne oraz koncerty: zagrają i zaśpiewają m.in. Krzysztof Krawczyk, zespół Mr. Pollack, Dzikie Wino oraz Bandoska. Jednak główną atrakcją imprezy będzie pieczony przez całą dobę na ruszcie byk, o co postara się zespół z Zakładów Mięsnych „Jasiołka” w Dukli. „W mięsie siła” o czym przekonywać będą nie tylko podkarpaccy producenci żywności, w liczbie ponad 50. przetwórców, wędliniarzy, hodowców i technologów żywienia oraz przedstawicieli gastronomii. W sobotę i niedzielę Świętomięs rozpocznie się o godz. 10.00. Z atrakcji kulinarnych poza bykiem na rożnie, będzie jeszcze gotowanie w kotle, smażenie na mega patelni i wielki grill.
Imprezę organizują m.in.: Izba Rzemieślnicza w Rzeszowie, Związek Rzemiosła Polskiego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz Ogólnopolski Cech Rzeźników - Wędliniarzy - Kucharzy.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION