Aktualności

Wyborne, bo Podkarpackie

  • 16-08-2015
Specjalnością Zakładu Mięsnego „Jasiołka” w Dukli, członek Klastra Podkarpackie Smaki, są wędliny ekologiczne oraz przygotowane z dziczyzny. Produkcję opierają na tradycyjnych recepturach, nie stosują konserwantów, ani tzw. polepszaczy, modyfikowanych białek, soi, błonnika itp.

Wędliny to głównie kiełbasy suche, półsuche, wędzonki dukielskie (boczki, polędwice wieprzowe, szynki, balerony) oraz salceson bez żelatyny, wszystkie przygotowywane zgodnie z dawnymi, nieraz 150-letnimi, recepturami pochodzącymi z okolicznych wsi, dawnych dworów szlacheckich, a nawet armii austro-węgierskiej.
Jako jedyni w kraju produkują „Kiełbasę Pradziada”, w skład której wchodzi mięso szynkowe wieprzowe oraz wątróbka.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION