Aktualności

Dwie „Poziomki” dla Dworu Kombornia

  • 08-08-2015
W poniedziałek, 3 sierpnia br., w restauracji „U Fukiera” Magda Gessler rozdała „Poziomki” - znak jakości Magdy Gessler. Wydarzeniu towarzyszyła promocja autorskiego przewodnika restauratorki „151 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce 2015”. Dwór Kombornia Hotel & SPA - na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - otrzymał drugą „Poziomkę” oraz ponownie został opisany wśród 151 wyjątkowych miejsc.

Przewodnik powstawał przez cztery lata. W trakcie realizacji „Kuchennych Rewolucji” Magda Gessler przemierzyła setki kilometrów, poznając od „kuchni” jakość polskiej gastronomii
i hotelarstwa. W przewodniku znalazły się zarówno miejsca, które były planem „Kuchennych Rewolucji”, jak i te, w których realizując program autorka spała i jadła poza nim. I tylko niektóre z tych, które znalazły się w przewodniku, zostały wyróżnione „Poziomką”.
Dwór Kombornia Hotel & SPA nigdy nie był planem programu, ale miał gościł Magdę Gessler za każdym razem, gdy przeprowadzała je w Podkarpackiem. W 2014 r. Dwór otrzymał pierwszą „Poziomkę”, w tym roku został uhonorowany drugą. Tym samym jest jedynym obiektem w regionie, który posiada dwie „Poziomki” – znak jakości M. Gessler, wyróżniający styl, komfort i kuchnię hotelu. Restauratorkę oprócz kuchni urzekły wyjątkowe czekolady z serii ChocoWine oraz wina Salonu Win Karpackich z regionu Słowacji, Węgier, Rumuni, Czech i Polski.
- Jesteśmy zaszczyceni, mogąc odebrać to wyróżnienie po raz drugi. Trudno o lepszą rekomendację niż Znak Jakości tak znakomitego autorytetu kulinarnego jak Magda Gessler – mówi Jakub Skotniczny, manager Dworu Kombornia.
Dlaczego akurat Poziomka? Bo kojarzy się z najrzadszym, dzikim, prawdziwym, polskim, leśnym owocem o wyjątkowym smaku i aromacie.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION