Aktualności

POSMAKUJ Dzikiej Kuchni

  • 28-06-2015
We wtorek, 30 czerwca br., w Centrum Ursa Maior w Uhercach Mineralnych, odbędzie się druga edycja imprezy „POSMAKUJ Dzikiej Kuchni z URSĄ”. Potrawy sporządzone z dzikich roślin, warzyw, grzybów i owoców będą łączone z piwami warzonymi przez Bieszczadzką Wytwórnię Piwa. Tym razem cztery żywioły połączą się w jedyne i niespotykane wcześniej wydarzeniu kulinarnym:
- Bieszczady – zaopatrzą nas w jadalne rośliny występujące tuż obok nas,
- Kucharze restauracji „Posmakuj Krosno”- z Krosna - przygotują potrawy i jak sami mówią: „Menu będzie zależało od tego, co uda nam się nazbierać na polach i w lasach i na razie nie ujawniamy potraw”,
- Agnieszka Łopata - piwowarka i właścicielka Ursa Maior dopasuje do potraw klasyczne piwa wytwarzane w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa.
- o godz. 9.30 ze stacji w Uhercach wyruszy specjalny kurs Bieszczadzkich Drezyn Kolejowych w megapromocyjnej cenie 5 zł od osoby. Drezyny kończą bieg przy Ursa Maior. Całość okraszona będzie muzyką.
Imprezę uświetni wizyta Biwaku z Radiem Rzeszów, które przeprowadzi relację na żywo z tego wydarzenia.! Wstęp wolny, początek o 9.00, potrawy i piwo za odpłatnością.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION