Wygrał rzeszowski dobry smak
Nagrodzeni kucharze
Polędwiczka z indyka
Smażony sum w szarym sosie
O wyróżnieniu naszych rzeszowskich kucharzy w tak prestiżowej imprezie, jaką jest VII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska wczoraj i dziś” pisaliśmy już w ubiegłym tygodniu. Dorota Pajęcka, Szefowa Kuchni i Grzegorz Bąk z restauracji hotelu Ambasadorskiego przygotowali polędwiczkę w tymianku i prażonych nasionach konopi, w sosie truskawkowym oraz z czatnejem z truskawkami i pomidorami malinowymi na kruchym ciasteczku. Sum z kolei podany był na dwa sposoby: smażony i w cieście piwnym z szarym sosem, musem z wątróbki i galaretką pietruszkową.
Nagrodzone potrawy nie są elementem stałego menu w restauracji, ale konkursowe dania będzie można zdegustować. Tylko w dniach 26-28 czerwca br. (piątek-niedziela) w restauracji hotelu Ambasadorskiego na smakoszy czekać będą: „polędwiczkę z indyka z tymiankiem, kruchym ciasteczkiem i chutneyem truskawkowym” w cenie 29 zł, a wybornego „smażonego suma w szarym sosie z musem z wątróbki i galaretką pietruszkową” w cenie 40 zł za porcję.