Aktualności

Wyróznienie dla rzeszowskiej restauracji

  • 15-06-2015
Szefowa Kuchni Dorota Pajęcka
Szefowa Kuchni Dorota Pajęcka
Polędwiczka z indyka
Polędwiczka z indyka
Smażony sum
Smażony sum
Team Dorota Pajęcka i Grzegorz Bąk z restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie zajęli 3 miejsce w VII Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Warte trzeciego miejsca potrawy to „Polędwiczka z indyka z tymiankiem, kruchym ciasteczkiem i chutneyem truskawkowym” oraz „Smażony sum w szarym sosie z musem z wątróbki i galaretką pietruszkową”.

Rywalizacja odbyła się w sobotę 13 czerwca br. na podzamczu Hotelu Zamek w Pułtusku - Dom Polonii. Celem konkursu jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością oraz promowanie producentów polskiej żywności. Zwycięzcy są nominowani do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2015.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION