Wyróznienie dla rzeszowskiej restauracji
Szefowa Kuchni Dorota Pajęcka
Polędwiczka z indyka
Smażony sum
Team Dorota Pajęcka i Grzegorz Bąk z restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie zajęli 3 miejsce w VII Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Warte trzeciego miejsca potrawy to „Polędwiczka z indyka z tymiankiem, kruchym ciasteczkiem i chutneyem truskawkowym” oraz „Smażony sum w szarym sosie z musem z wątróbki i galaretką pietruszkową”.
Rywalizacja odbyła się w sobotę 13 czerwca br. na podzamczu Hotelu Zamek w Pułtusku - Dom Polonii. Celem konkursu jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością oraz promowanie producentów polskiej żywności. Zwycięzcy są nominowani do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2015.