KALENDARZ IMPREZ

Piątek, 22 Lutego 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Aktualności

Wyróznienie dla rzeszowskiej restauracji

  • 15-06-2015
Szefowa Kuchni Dorota Pajęcka
Szefowa Kuchni Dorota Pajęcka
Polędwiczka z indyka
Polędwiczka z indyka
Smażony sum
Smażony sum
Team Dorota Pajęcka i Grzegorz Bąk z restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie zajęli 3 miejsce w VII Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Warte trzeciego miejsca potrawy to „Polędwiczka z indyka z tymiankiem, kruchym ciasteczkiem i chutneyem truskawkowym” oraz „Smażony sum w szarym sosie z musem z wątróbki i galaretką pietruszkową”.

Rywalizacja odbyła się w sobotę 13 czerwca br. na podzamczu Hotelu Zamek w Pułtusku - Dom Polonii. Celem konkursu jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością oraz promowanie producentów polskiej żywności. Zwycięzcy są nominowani do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2015.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION