Nasze pierogi z Krosna

Europa już poznała smak ich pierogów. Teraz ruszyli na podbój Azji. W Tokio, na targach IFIA/Health Food Exposition JAPAN 2015 pierogi z mięsem i z kapustą „Made in Pierożek” były jednym z hitów degustacji.
AR SZELC Spółka Jawna z Krosna, członek Klastra Podkarpackie Smaki, to typowa rodzinna firma. Założycielem „Pierożka” była Maria Szelc, która w 1995 r. postanowiła podzielić się z innymi swoim kulinarnym doświadczeniem, wyjątkowym smakiem oraz przepisami swojej mamy a naszej babci. W styczniu 2010 r. nastąpiła kompilacja tradycji z powiewem nowoczesności, jaką przyniosło ze sobą nowe pokolenie, jej dzieci.
Wyróżnikiem „Pierożka” jest własna receptura wszystkich wyrobów garmażeryjnych, opartych na domowych przepisach, a nie na ścisłych recepturach, wykonywanych jak przystało na domową kuchnię ręcznie, od początku do końca procesu produkcji. Wyroby zdobyły sobie wysoką pozycję, zarówno na rynku krajowym jak i zagranicznym. Ich wyroby nie zawierają żadnych środków konserwujących lub jakichkolwiek innych składników, sztucznie przedłużających ich termin przydatności do spożycia.