Grochem zapachnie w Kolbuszowej
W Muzeum Kultury Ludowej czyli skansenie w Kolbuszowej co roku spotykają się osoby zainteresowanie tradycyjną kuchnią naszego regionu. I tym razem Muzeum organizuje smakowite warsztaty kulinarne. Tematem przewodnim spotkań ze specjałami kuchni tradycyjnej będą groch i rośliny strączkowe, nieocenione źródło zdrowia.
Najbliższe spotkanie odbędzie się w sobotę, 30 maja br., o godz. 11.00. W programie: zupa z warzyw strączkowych (groch, soczewica, fasola), duszona cielęcina z groszkiem i rolada biszkoptowa z masą fasolową i suszonymi żurawinami. Zajęcia prowadzone będą w godzinach 11.00-14.00 w szkole z Trzebosi na terenie skansenu przez Janinę Olszowy, znaną specjalistkę kuchni regionalnej.
Koszt udziału: 25 zł od osoby, zapisy telefon: 17 277 12 96 lub mail: sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl