Akcji „Gotujmy i jedzmy polskie zupy” kolejna odsłona
Zupa grzybowa to prawdziwe cudo, zwana czasami także zupą leśną. Aromatyczna, na warzywnym wywarze, delikatna i obłędna w smaku. Gdy się grzyby duszą na złocistej cebulce z masłem, w kuchni żaden inny aromat nie ma szans na przebicie się. Po podsmażeniu pokrojone grzyby, prawdziwki i podgrzybki lądują w wywarze z marchewki, pietruszki i selera przygotowanym specjalnie dla nich. Wszystko razem gotowane jest na małym ogniu, do całkowitej miękkości grzybów. Doprawiać powinno się tylko solą i pieprzem, lekko podbijając śmietaną. Jeszcze tylko garść drobno posiekanej natki pietruszki i łyżeczka masła i gotowe!
A gdzie takie cuda warzą – w Restauracji „Gościniec” w Rzeszowie, ul. Przemysłowa 3, obiekcie na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.