Aktualności

I Hokus Pokus i Zori Sushi

  • 29-04-2015
Na wytrwałych smakoszy czeka Gastrobar Hokus Pokus (Rzeszów, ul. 3 Maja 13), Szef Kuchni Krzysztof Skóra proponuje na ten tydzień kwaśnicę góralską z wędzonkom, klops z jajkiem, pieczarkami owinięty ciastem francuskim, podany z kaszą gryczaną i młodą kapustą oraz befsztyk tatarski.
Z kolei niezwykle „przewrotną” propozycję ma na to nasze arcypolskie święto ulicy Paniagi również restauracja japońska i sushi bar ZORI SUSHI (Rzeszów, ul. 3 Maja 3), która wypracowała na te kilka dni kulinarny sojusz polsko-japoński czyli niezwykle ciekawe połączenie klimatów Kraju Kwitnącej Wiśni z akcentami znad Wisły. W efekcie tych prac powstało menu: zupa z łososia na kwaśnej śmietanie (12 zł porcja), kotlet schabowy Misokatsu (17 zł porcja), Gyu Niku Roll czyli rolka ze szparagami i wołowiną (26 zł porcja), a na deser - gruszka w winie (13 zł porcja).
Klasyczny befsztyk tatarski
Klasyczny befsztyk tatarski
Zupa z łososia
Zupa z łososia
Kotlet schabowy Misokatsu
Kotlet schabowy Misokatsu
Rolka ze szparagami i wołowiną
Rolka ze szparagami i wołowiną
Gruszka w winie
Gruszka w winie
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION