Aktualności

W Rzeszowie przez całą niedzielę racz się czekoladą

  • 12-04-2015
Ravioli z farszem ze szpinaku, czekolady i pomarańczy
Ravioli z farszem ze szpinaku,...
Tort bezowy kokos-czekolada
Tort bezowy kokos-czekolada
Ekler czekoladowy
Ekler czekoladowy
Torcik czekoladowy Myszka
Torcik czekoladowy Myszka
Zachęcamy szczególnie dzisiaj do spaceru po restauracjach, kawiarniach i cukierniach oraz smakowania przygotowanych na Światowy Dzień Czekolady specjałów.
W Restauracji Niebieskie Migdały (ul. 3 Maja 8) możemy dzisiaj zamówić na danie główne:
- ravioli z farszem ze szpinaku, czekolady i pomarańczy,
- kotlet Devolay z nadzieniem czekoladowo-miętowym podawany z sałatką,
- polędwiczki wieprzowe z sosem czekoladowo-miętowym.
Radość dla oka i smak dla podniebienia to oczywiście przygotowane w Restauracji Niebieskie Migdały desery:
- czekoladowe pancakes z karmelizowanym bananem i bitą śmietaną,
- tort bezowy czekoladowo-kokosowy,
- ekstremalnie czekoladowe eklery (czekoladowe ciasto parzone i mus z deserowej czekolady).
Zawsze też można liczyć na to, że szklanej chłodni specjalnie na nas czekać będzie kawałek tortu Czarny Las czy tortu czekoladowego z wiśniami.
Z kolei Wypiekarnia - Słodkie Słone Wypieczone (ul. Matejki 7) od godz. 11.00 celebruje Światowy Dzień Czekolady. Będą tu na Was czekać:
- niebiańskie ciasto czekoladowe z musem z gorzkiej czekolady (bezglutenowe),
- tarta czekoladowa z gruszkami i solonym karmelem,
- placek z gorzką czekoladą z orzeszkami pekan nasączony oryginalnym burbonem z Kentucky,
- tarta z jagodami i musem z białej czekolady.
Hotel Ambasadorski (Rynek 13-14) zaprasza do Cukierni Wiedeńskiej, gdzie w odpowiednim klimacie zjemy torcik czekoladowy Myszka przygotowany z dwóch gatunków czekolad.
Kawiarnia Hola Lola (ul. Mickiewicza 3) zaserwuje nam tartę z czekoladą, a w Restauracji Grzesznicy (ul. 3 Maja 7) zjemy sałatkę... oczywiście z czekoladą.
Natomiast w Restauracji Gościniec (ul. Przemysłowa 3) czekać na Was będzie oryginalne połączenie smaków - orzechy i czekolada, w postaci tortu orzechowo-czekoladowego. Puszyste płytki ciasta orzechowego, przekładane błyszczącą, słodką masą czekoladową. Tort jest słodki, ale takie maja być desery...
A wieczorem w niedzielę najlepiej będzie sobie usiąść przed telewizorem i w błogim nastroju z gorzką koniecznie szklanką herbaty wspominać niedzielne czekoladowe szaleństwo. Smacznego!
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION