We wtorek wcinaj lody
We wtorek, 24 marca br., obchodzimy na całym kontynencie po raz trzeci Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych, uchwalony decyzją Parlamentu Europejskiego. W 2013 r. włączyły się w te obchody m.in. Włochy, Austria, Niemcy, Republika Czeska. Polska dołączyła do tych obchodów dopiero w roku ubiegłym.
W Podkarpackiem mamy znane lodziarnie, cukiernie czy kawiarnie serwujące wyjątkowe w smaku, własnej produkcji zestawy lodów. W Rzeszowie należy do nich np. słynna „Myszka” z punktami sprzedaży przy ul. 3 Maja i ul. Sokoła, a także „Niebieskie Migdały”, które sprzedają swoje wyjątkowe wyroby w lokalach przy ul. 3 Maja oraz przy ul. Kościuszki. Warte każdego smaku są niewątpliwie lody z Cukierni „Fiore” w Przemyślu, która robi najlepsze lody w Polsce, jak wykazał internetowy ranking przeprowadzony przez wyszukiwarkę zumi.pl.