Aktualności

Kulinarne zmagania na najwyższym poziomie

  • 21-03-2015
Danie przygotowane przez team z Hotelu Fabryka Wełny z Pabianic
Danie przygotowane przez team z...
Danie przygotowane przez team z Hotelu Fabryka Wełny z Pabianic
Danie przygotowane przez team z...
Na pierwszy planie ekipa kucharzy z Ukrainy
Na pierwszy planie ekipa kucharzy...
I edycja Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej na Zamku Dubiecko za nami. I była to – przy wspaniałej, wiosenne pogodzie – wyjątkowo udana impreza. Towarzyszyły je pokazy mody i trofeów myśliwskich. Wśród atrakcji nie zabrakło degustacji dziczyzny, wina z austriackich winnic, jak i polskich nalewek.
W konkursie wzięło udział 9 dwuosobowych ekip - w tym jednej z Ukrainy - które rywalizowały w trzech turach. Ich zadaniem było przygotowanie dania z combra jelenia i przystawki z przepiórki.
Zwycięzcą I edycji Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej został zespół Łukasz Grabowski i Krzysztof Mela z Hotelu Fabryka Wełny z Pabianic. Drugie miejsce zajęła ekipa z Hotelu Grand Sal w Wieliczce: Dariusz Kuduk i Sebastian Stachura. Trzeci byli „team” Mariusz Śliwiński i Artur Urbański z Windsor Hotel w Jachrance.
Oceniający brali pod uwagę nie tylko walory smakowe potraw, ale także „technologię” ich przyrządzania.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION