Aktualności

Norymberga - nasi tam są

  • 13-02-2015
BioFach 2015 to największe światowe targi żywności ekologiczne organizowane w Norymberdze. Stoiska producentów polskiej żywności ekologicznej przyciągają wielu chętnych posmakowania tych specjałów.
Wśród nich szczególne zainteresowanie wzbudza ekologiczna wołowina dojrzewająca z Naturalnego Podkarpackiego Wypasu. Pilnujący stoiska pracownik Zakładu Mięsnego „Jasiołka” z Dukli co chwilę był pytany: No kiedy zaczniecie wreszcie kroić? Udziec z podkarpackiej wołowiny zaczął błyskawicznie znikać, a odwiedzający targi Niemcy nie mogli uwierzyć, że to produkt Made in Poland, a nie włoskie czy szwarcwaldzkie wędliny.
Własne produkty prezentuje także Tłocznia Soków „Owocowe Smaki” z Trzciany k. Rzeszowa, która od ponad 15 lat produkuje ekologiczne owoce i warzywa w certyfikowanym gospodarstwie rodzinnym prowadzonym przez Antoniego Tudryna, a od 2004 r. wytwarza soki owocowe najlepszej jakości.
Doliczając do tej dwójki (obecnej na zdjęciach) także firmę EKO-PIEROŻEK z Krosna z Robertem Szelcem właścicielem na czele oraz wspaniałe sery przygotowane w Rodzinnym Gospodarstwie Ekologicznym „FIGA” Maziejuków z Mszany, to Podkarpackie reprezentowało cztery firmy będące członkami Klastra Podkarpackie Smaki.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION