Bieszczady - Eldorado smaków
Kuchnia oparta na tradycyjnych przepisach i naturalnych składnikach przeżywa swój renesans. Doświadczają tego regiony, które postawiły na turystykę kulinarną – jednym z nich, w czołówce krajowej, jest także Podkarpackie.
Oto najnowsza relacja w periodyku „Witaj w podróży” - numer grudzień 2014/styczeń 2015 r. – poświęcona bieszczadzkim perełkom kulinarnym zgrupowanym na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki w Cisnej: Gospodarstwu Agroturystycznemu Szymkówka i Oberży pod Kudłatym Aniołem oraz Oberży Zakapior w Polańczyku, Karczmie Brzeziniak w Przysłupiu, Chacie Wędrowca w Wetlinie, Zajazdowi Pod Caryńską w Ustrzykach Górnych, Gospodarstwu Agroturystycznemu Wilcza Jama w Smolniku i Karczmie Jadło Karpackie w Sanoku.