Aktualności

Wyróżnieni podwójnie

  • 09-12-2014
Dwór Kombornia i jego Restauracja Magnolia, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znalazły się w polskiej edycji przewodnika Gault& Millau, który od 50 lat wyznacza trendy na francuskim rynku kulinarnym. Po raz pierwszy w Polsce ukazała się publikacja prezentująca najlepsze restauracje, wyjątkowe hotele i regionalne specjały widziane okiem niezależnych ekspertów.
To nie tylko pierwsze tego typu przedsięwzięcie na polskim rynku, ale też o niespotykanej wcześniej skali. Inspektorzy Gault&Millau odwiedzili ponad 600 restauracji z całej Polski. Pojawiali się anonimowo i nie mogą się ujawniać – tylko taka formuła umożliwia przeprowadzenie rzetelnego i obiektywnego testu. Wyposażeni w profesjonalną metodologię degustacji testowali, smakowali i drobiazgowo weryfikowali, aby wyłonić najlepsze, które teraz polecają w pierwszej w Polsce edycji przewodnika. Znalazło się w nim 246 restauracji i 93 hotele.
Hotele opisywane w przewodniku to te, które zrobiły na inspektorach największe wrażenie. Jak mówią sami autorzy przewodnika zależy im na promowaniu oryginalnych miejsc noclegowych tworzonych przy zachowaniu najwyższej jakości. Dlatego kryterium doboru był nie tylko luksus lecz – jak sami piszą - „…pasja, spójność i pietyzm zarówno w przygotowaniu miejsca jak i podejściu do klientów…”.
Dwór Kombornia jest jedynym hotelem z Podkarpackiego, który znalazł się w tym elitarnym wydawnictwie. Natomiast Restauracja Magnolia jest jedną z czterech restauracji z naszego województwa, które zasłużyły na uznanie inspektorów Gault&Millau.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION