Wyróżnieni z Podkarpackiego
Chata Wędrowca z Wetliny
Dwór Kombornia w Kombornii
Wyroby wędliniarskie Zakładu...
Ekologiczne sery kozie z...
Z ocenianych ponad 600 restauracji z całej Polski w żółtym przewodniku kulinarnym Gault&Millau Polska – edycja 2015 r. - znalazło się 246 restauracji. A w tej topowej grupie jest kilka z obszaru województwa podkarpackiego. Jedną czapkę i 12,5 punktu otrzymali szefowie kuchni, m.in. Chaty Wędrowca z Wetliny i Restauracji Magnolia Dworu Kombornia Hotel & SPA (obydwa obiekty na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki) oraz Restauracji Posmakuj Krosno, oczywiście z Krosna.
Ważne jest także, że zaszczytu znalezienia się na stronach przewodnika dostąpiła także żywność wysokiej jakości. Wśród jej producentów znaleźli się członkowie Klastra Podkarpackie Smaki: Zakład Mięsny „Jasiołka” z Dukli oraz Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” Maziejuków z Mszany, a także Bieszczadzki Browar Rzemieślniczy URSA MAIOR z Uherców Mineralnych.
Gratulacje dla docenionych i wyróżnionych.