Bieszczadzkie Przysmaki na Szlaku

Kolejny film o Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki nosi tytuł „Bieszczadzkie Przysmaki”. Kamerą zaprezentowano w nim bieszczadzkie specjały dostępne w wybranych obiektach gastronomicznych usytuowanych na Szlaku.
W Gościńcu Dębowa Gazdówka w Łodynie Joanna Mrowiecka opowiada o lokalnych tradycyjnych specjałach, a Joanna Adamiak pokazuje, jak smaży się fuczki. Małgorzata i Adam Radwańscy z Oberży Zakapior w Polańczyku mówią o tradycji bieszczadzkiego jadła, a Maria Kucharyk robi w tym czasie warenyki.
Z kolei Sylwia Wieleba-Maślany z Karczmy Brzeziniak w Przysłupiu mówi o olbrzymach huculskich, które można tu zjeść na miejscu. Natomiast Anna Pawlak z Gospodarstwa Agroturystycznego Wilcza Jama w Smolniku prezentuje myśliwską tradycję Bieszczadu, m.in. na przykładzie szynki z dzika ze śliwkami.
A na koniec Ewa i Marcin Dobrowolscy z Willi Łuka w Wetlinie opisują wspaniałą tradycję wędzarniczą, którą ich rodzina przyniosła z Kresów Wołynia, a oni uruchomili rzemieślniczą wędzarnię właśnie w Bieszczadach
https://www.youtube.com/watch?v=2-sYr0o5Kn8